Tuesday, May 5, 2009

nGee~~

............................................................................
disuatu petang yang sunyi sepi..di kala tiada siapapun di rumah..
cume yuyu dan umi saje sebab ahli bit yg lain ada tuition
sebelum menidurkan diri selepas zohor..kononnya mahu berjaga di malam hari
hamba Allah yg berdua itu berbual-buak sebentar
&^%$%$#$^*^^%$
tiba2 pintu bilik yg tadinya tertutup terkuak sedikit
'kreekk....'
umi membulatkan matanye memandang yuyu
yuyu: 'angin je tu, angin kuat arini'
sambil membelek-belek tulang, yuyu cuba meyakinkan umi yg itu cume angin
yuyu: 'tutup balik pintu tu, aku rimasla pintu terbukak
umi segera menutup pintu yang terkuak td..ala kadar.
sedang mereka berborak, pintu yang ditutup tadi terkuak lagi
mereka memandang ke arah masing2..kemudian menjeling ke arah tulang di sisi
hohoho~
yuyu: 'angin je tu, ko tutup tak betul tadi, gi tutup balik. kali ni kalau terbukak lagi pintu tu, aku nak lari rumah sarah, tido sana, haha..'
lalu umi menutup pintu semula dgn penuh yakin. rapat.
sebelum melelapkan mata, mereka sekali lg berbual2 sebentar..
sedang mereka ingin membaringkan diri di tilam nipis mama
krek....krek....krekkkk....
umi spontan melompat ke belakang yuyu
umi membeliakkan biji matanya
umi: 'yu.....
yuyu: 'mi, ko bukan dah tutup rapat ke tadi....mi..study la jom..'
dengan gelabahnya mereka membuka buku untuk study
niat nak tidur dibatalkan gara2 PINTU!
umi: 'yu, ko kate nak pegi sebelah kalau pintu tu terbukak....'
yuyu:'xpelah mi, mengganggu dorang, dorang pun nak tido..kite study jelah..mmg nak swoh kite study kot..jgn tido..dah cepat!'
mereka segera menggapai segala tulang yg ada dan terus study
umi: 'aku tak tutup rapat pun tadi, tu yg terbukak, lagipun angin kan kuat giler arini'
(ingin menyedapkan hati)
yuyu: 'tp td aku tgk ko cam dah tolak abes...'
(yuyu masih ragu2 dgn kenyataan umi)
umi: 'tak...'
ya! petang itu mereka tak jadi tidur! sebaliknya berjaya menghabiskan study pasal tulang
tulang...tulang...
...............................................................................................
p/s...aku rase paling bengong n seram bile umi terus melompat kat belakang aku, cam aku ni boleh protect die jek...hahahaha!

4 comments:

clue said...

lepas zohor da glap ke?
konpius2..

yuyu said...

to clue- ish..mstilah blom..tp suasana sgt seram time tu, hoho~ dgn angin kuat, tulang di sisi, huhu~

clue said...

tulang?
seram tolla nk jdik dr nih..
ish3

yuyu said...

to clue-haha..best pe...mncabar, segala isi perut dpt tgk, hoho~