Friday, June 4, 2010

bile SARAH berstory mory..




yuyu : sarah...cepatla, ko kate nak cerita pasal the ugly duck turned t0 swan... (muke kesian)
sarah : aisyh....! nantilah, aku tengah s???y nih..

lalu si yuyu pun bermainlah tumblebugs (game baru selepas menang zuma)
beberapa minit kemudian....

sarah : hah! cepat yu, kate nak dgr cerita duck..

dgn excitednye, yuyu menarik kerusi boleh bergerak..knp?..mungkin sbb ia ade roda. lalu duduk ngadap sarah..

yuyu : cepat2...(dah 2 hari yuyu tunggu cerita nih)
sarah : ceritanya macam ni......eh cop. aku nak ingat balik cerita yg mak bucu aku cerita. ni versi mak bucu aku.
yuyu : asal? lain ke dr cerita sebenar...
sarah : ha la...kate versi mak bucu aku...
yuyu : (x habis2 ngan mak bucu dia)

tiba2...

kaswani : yuyu kuno!!! (disuarakan oleh umi coz kas mulutnye kene seletip--maapla,
kekampungan)
sarah : ko mmg siyes x penah dgr ke cite nih...???
yuyu : aku x pastilah...mcm x..kalau penah pun, maybe aku dah lupe, hihihihi
sarah : ok lah...citenye mcm ni..ade la sekor ibu itik nih, menetas 5 bijik telur.. anak2 itik yg baru menetas ni plak, semuanya putih mcm mak dorang, tp tetibe ade sekor ganjil, warna hitam, mmg hitam gile babengla...mmg...isyh! mmg hitamlah! huduh!pada 1 hari, mak itik ni bawaklah anak2 dia jalan2 kat tepi tasik, kebetulan time tu ade sekor angsa kat tasik tu tgh menari2 dengan lenggok yg cantiknye...dorang sume pun terpegun usha.......

si itam : wah!!! cantiknye angsa tu...... (muka terpesona)
si putih2 yg lain : eleh! ko jgn nk beranganla nak jadi mcm angsa tu, ko tu dahla hitam! huduh plak tu!

tiba2 yuyu menyampuk

yuyu : sarah2! mak dia x syg die ke?
sarah : eh sygla!
yuyu : cite sebenar die pon mmg syg ke?
sarah : ntahla...ni versi mak busu aku
yuyu : ala......
sarah : ko gi la carik cite tu sendiri kt tenet
yuyu : malas!

sambung2...

sarah : si itam tu pun sedih....hmmm....tiap2 ari die gi kat tasik tu sbb nak curi2 tgk angsa tu menari...sambil2 die pun ikut menari.
yuyu : adik beradik die yg len tau ke??? mak die tau ke???
sarah : tak...1 hari, angsa tu perasanla si itam ni intai die, lalu die panggil n aja menari

angsa : x lame lg...kat sini ade 1 perandingan menari, jomla join menari2 same2
si itam : tp saya x cantik..hitam...huduh...
angsa : tp awak menari cantik tau!

sarah : si itam pun bgtau la kat family die pasal nak die join pertangdingan tu bersama2 ngan angsa tuh

si putih2 : huh? engkau nak masuk pertandingan? ade hati!

sarah: sedih je si itam bile dgr adik beradik die yg lain tak percaya yg die bakal menari dgn angsa td..yela mane taknye, mestila dorang fikir, nak pulak angsa tu menari dgn si itam yg mmg itam plus huduh tuh..sian die. di hari pertandingan...sumenye pun siap2la & pergila tgk pertandingan menari tuh.........................dorang sgtla terkejut bile tgk mmg betol si itam menari dgn angsa.... tu jela...

yuyu : la....tu jela..knp last2 die x jd cantik pon? kate 'the ugly duck turn to swan'' (muke x puas hati)

sarah : la...dah die tu itik...manela boleh nak tukar jd angsa! mcm ko jugak..mane boleh ko nak betukar jd aku...mane boleh ko nak jd femes cam aku..

yuyu :(perasan...x abes2 nak belagak 24 hours)

sarah : mak bucu aku pas abes cite die tanye, hah! ape moral of the story??? pastu aku ckp moral of the story tu ape mak bucu???hahahhah..yela..kecik2 manela nak tau. hah! moral of the story nye...kite kena bersyukur dgn diri kite sebenar...jgn selalu nak merintih........bla..bla...bla...^&^&%(&^(*$(!^!*^(*^$(^(!^$(*!^(!$&!%$&!%
(pnjg sgtla sarah membebel, hehehe..x larat nak taip)
yuyu : sarah cepatla cite lg cite2 mak bucu ko...

sarah : ah! x boleh...1 hari, 1 cite je!!!

lalu sarah pun menolak yuyu yg sedang duduk kat atas kerusi beroda yg bergerak sampai tercium dinding...aduhhhh!!!!

moral of the sory>>>>> to yuyu : 1 hari 1 cerite, xleh lebih2..nanti tah ape plak ko tercium pasni...

p/s...terasa seperti berada di tabika...

6 comments:

Nazierul Muhsein said...

actually ugly duckling tu anak swan..bukan anak itik..tp telur swan tu tsesat masuk sarang itik yg bwarna putih..tula starting cita dia..

so..in wild pn..mmg anak swan ni bila tetas2 je color kelabu ala-ala mcm batu sungai..ntuk kselamatan n survivability..camouflage dlm environment..hehhehe

bila da membesar, da pndai terbang bru start bulu dia jd putih..so kalo ade predator pn da bole terbang..so..sbb tu kecik2 ugly..spaya tak dimakan..haha

tula swan kalo nak tau~
:D

yuyu said...

::bile MOHSEN berstory mory::
hahahaha
nway tq..coz gtau cite sebenar.
mcm manela boleh tsesat, sbijik je lak tuh
swan betelor sebijik je ke..

sarah said...

uit cik muhsin...
ak x pueh ati ngan ekau nih...
tuh versi ak r...
cbuk je...
nga3...
hah...
pe kater...
t ak citer yg de lam pale otak ak...
then ko citer lik yg de dlm buku citer time mude mudi dlu...
wokies???
hak3...
gudluck exam yo...

Nazierul Muhsein said...

ala..aku cita dr sudut zoology je..ngahahaha..
jgn jeles2 sarah ;P

k..goodgoodluck suma~

sarah said...

uiks...
ne de ak jelez...
ak cool r...
hak3...

Nazierul Muhsein said...

bgus2..hahahaha..
summer2 ni mna bole pns2..nti overheat kpala..cnna nak study...hahaha