Saturday, May 22, 2010

penyakit baru 2???!!!

assalamualaikum semua...

post ak sebelom ni disabotaj oleh kcb junior...
ak tinggal kejap je laptop ak nih...
haih...
x leh dok diam tol r dak2 ni kn...

ok3...b'balik kepada tajok kiter pada hari ni...

de pe ngan penyakit baru nih...

salah sorang KCB...de penyakit baru!!!

penyakit ape ye???
hurm...
penyakit nak naik TEKSI CANTIK je!!!

adeeeeehhhhh...
ni 1 lg penyakit ak kene layan...
kalau nak g mane2 pon...
kalau nak naik teksi...
mesti nak demand teksi cantik...
teksi yg kureng cantik dier x pandang dh
kecuali kalau btol2 nk cepat...
tangan dier nih naik kalau teksi cantik lalu je...
kalau yang kureng cantik sket lalu...
tangan nyer tah kemane...
siap toleh tempat lain ngan badan2 skali pusing 180 darjah...

sabooooo je la ak ni kan...
hahahhahaha...
macam2 kerenah...
sebab tuh ak SAYANG KCB nih...
de2 jer perangai nyer...
hahahahhaha...

nasib baik ade ak yg matures + matang nk jage dorang ni...
hahahahahahaha...

tadi tuh penyakit perangai kn...
jom kiter citer pasal penyakit sebenar
kcb junior lak a.k.a UMMU AQILAH...

18.05.2010...
ak bawa ummu pergi hospital
sebab dier ngadu sakit sebab benjolan yang
t'bentuk kt belakang dier tuh...
pas jumpa doktor...
beliau cakap...
datang lepas 2 hari...kul 12 tghari...
sebab kene buat minor surgery...

20.05.2010...
12 tghari...
nurse kater doktor tengah conference lak tetbe...
tunggu nak dekat 2 jam...
last2 nurse kater datang lepas 2 hari lagi...kul 10 pagi...
ktorang pon balik...

22.05.2010...
10.53 pagi...
ktorang sampai lambat...
nurse ckp doktor ngah buat operation kat pesakit lain...
hurm...
datang awal memang kene tunggu...
datang lambat pon kene tunggu...
nasib la kan...
dalam kul 11.20 pagi camtuh...
doktor dah siap wat operation...
doktor suruh nurse siapkan ummu lak untuk minor surgery dier...
kul 12 tghari...
siap dah surgery nyer...
doktor tarok kapas besooo n plaster besoooo...
cam bongkok dah ak tengok ummu nih...

beliau suruh datang esok(23.05.2010) untuk dijahit pulek...

doakan la ummu cepat semboh ye kawan2...
ameeeennnn...

p/s : tahun lepas ummu kene hypotension...
tahun ni kene infection...
tahun depan???

harap2 nyer tahun depan ngan akan2 datang
sehat sejahtera lah dak sorang tuh...
penat dah bawak dier pergi hospital...
hahahhaha...
jangan marah ye ummu...

peringatan untuk semua...
jaga lah kesihatan ye...
kater kan TIDAK kepada penyakit...
TAK NAK SAKIT...

tapi kalau dah saket...
redha je la ye...
saket kan penghapus dose kecil...
ALLAH nak uji hambaNya...
agar sentiasa tabah & mengingatiNya...
ALLAH HUAKBAR...
SUBHANALLAH...

4 comments:

.:: Imran ::. said...

Syafakillah...
Ujian @ sakit ni sama ada Allah nak ingatkan kita (muhasabah) tentang apa salah yg pernah kita lakukan ataupun sebagai kafarah dosa...
Allah lagi suka memberi ujian kepada seseorang jika Dia nak hamba-Nya itu datang menghadap-Nya nanti dalam keadaan yang bersih dari dosa2, hasil dari kesabaran akan banyaknya ujian yang ditimpakan kepada hamba-Nya itu...
So banyakkan bersabar n redha atas segala ujian...

Good Luck Exam special utk akhowat2 KCB!!!
Doakan kawan2 yg lain juga =)

sarah said...

>>imran
trimas coz doakan ktorg...
insyaALLAH ktorg pon slaloo doakn sume org...
jom mumtaz beramai2...
bagi U mansourah t'kezot...
oh yeah!!!

kcb jr said...

ape salahku..huk3

dealova said...

dah2.
jom men roleRblade.mesti baik punye T_T